Søk i denne bloggen

29. oktober 2007

Høst og toving

Jeg har vært aktiv på tovefronten denne høstuka. Sandnes' garn og Sandnes' oppskrifter, ikke så originalt kanskje men resultatene ble bra :)








Til og med lua passer! Og det er neimen ikke vanlig kost her i huset... har et stort lue-kompleks ja! Denne lua strikket jeg 4 stk av på åttitallet; én var for stor, én var for trang, én var kort og én var for lang... need I say more? *fnis*



Det er forøvrig med en viss fornøyelse jeg leser mønsteret idag, noen strikkeerfaringer rikere. Sitat: "Oppskriften må ikke benyttes for andre garnmerker. Fargene kan man derimot velge etter ønske." Så det så ;)

22. oktober 2007

PIF Pay It Forward

Jeg har vært på besøk i bloggen til Tittei og lest om og meldte meg på Pay it forward utveksling.



Litt i korthet om PIF:

Det det hele startet med er filmen Pay it forward. Rollefiguren til Haley Joel Osment gir en god gjerning til en annen person. Eneste betingelsen for at den andre personen får motta, er at den må love å gi noe som betyr noe videre. Et enkelt prinsipp som kanskje ikke er så enkelt allikevel. Noen har nå tatt dette prinsippet og gjort det om til en gave.



Ved å melde meg på har jeg sagt meg villig til å gjennomføre dette:


"Jeg vil sende en håndlaget gave til de 3 første personene som legger igjen en kommentar med ønske om å delta i PIF utvekslingen. Jeg vet ikke hva gaven vil bli enda og du får den kanskje ikke i morgen eller uken etter.. men du vil motta den innen 364 dagar, det lover jeg! Det eneste du trenger å gjøre i retur, er å "Gi det videre" ved å love det samme på din egen blogg".


Er du med? - Jeg gleder meg allerede!



Navn og adresse kan vi utveksle via HB eller du kan maile meg på nutsisland at håtmæildåttkommmm

20. oktober 2007

Mysteriet løst!

Her er min versjon av garnmysteriet - en "gåbortpose".

Jeg har brukt det jeg hadde liggende av enslige hele og halve nøster. Det ble et hyggelig innhugg på 310gr :) Etter 6 timer med sying både på innside og utside av flettverket valgte jeg å droppe foret. Eneste pynt og stæsj er hjerte, dusk og en gammel mynt fra Italia. Syns det passet bra med grønt, blått og denne mynten - minner meg om barndommens besøk i Italia :)

Tusen takk til Liv-Torill for kjempemorsom utfordring!






Kamuflerte føtter ;)

De to første parene er klare og tatt i bruk. Disse satt veldig godt på foten.

Oppskriften er fra det siste toveheftet til Sandnes. Obs! det gikk med kun 100gr til hhv herre og damestørrelsen (står feil garnmengde i heftet). Quick 'n easy knit - her skal det strikkes flere :)





11. oktober 2007

Høst på hytta





Jeg hadde så lyst til å dele noen bilder fra den lille avstikkeren min til hytta før helga. Når en får pest seg opp "de-vrengte- lungers -bakke" er det dette synet som møter øyet. Det er forøvrig drøye 200 meters stigning opp *pes*

Øverst til høyre utsikt fra Buskerud mot Vestfolds høyeste topp, Skibergfjellet 632moh. Fylkesgrensa går sånn ca midt i dammen her.
Det var ikke de helt store høstfargene, men allerede dagen etter kom det seg etter frosten om natta :)

Nederst: Doggen og jeg ønsker dere alle en riktig god helg! Og en ekstra hilsen til Randi i Texas med takk for hyggelige kommentarer. Ja, hadde Texas vært bitte litt nærmere skulle vi nok fått til en hyttestrikketur :)

En "aner-ikke"

Garnmysteriet del 3 er nå ferdig og ser slik ut:
Jeg vet fremdeles ikke hva det skal bli og er veldig fornøyd med det! Det er jo det ukjente som er litt av greia og som gjør det så morsomt :)
Også her i huset har denne saken avstedkommet mange artige kommentarer. Den har derfor fått navnet "Aner-ikk'ærn" (nøttlandsk for vet ikke ...hehe)
Sammensyinga tok tid men gikk greit - selv om jeg sleit litt. Idag har jeg vært å bestilt time for å få sterkere lese-/håndarbeidsbriller......

5. oktober 2007

Strikk-snakk

Litt småhektisk her om dagen; jeg får ikke strikket så mye som jeg har lyst til, spilt så mye som jeg burde, stelt i heimen så mye som trengs osv., osv - så imorgen tidlig drar Doggen & jeg en tur på hytta!

Et skjerf i Opal Neon har kommet av pinnene og har vært i bruk noen dager. Et diiiiigert hullsjal (Mimounasjal) i 6-tråds Regia er også ferdig. Kant eller ikke kant? That's the question...

Ellers har det kommet en del nye og spennendes oppskrifter i hus de siste dagene.







Høststemning på hyttebeach'n. Merk den blå genseren; strikket på det glade 80-tall en gang. Garnet er Butterfly. Noen som husker det?




God helg alle sammen! Ikke glem å klikke innom Oktoberrosa på qxl!

Mysteriestrikking

Del 1 er fullført; pinner og div. garn i grønntoner er funnet frem!
Det er Hortens eminente sy-og hobbydame Liv-Torill som har dratt igang nok et garnmysterie - masser av takk til henne! (Jeg er forøvrig gift med en 'hortentott' derav litt Hortenreklame også *fnis*)

Kongsbergvotten


Kongsbergvotten i 100% spelsauull. Mønster fra Husfliden på, ja nettopp, Kongsberg ;)
Enhver hytteeier med respekt for seg selv må jo ha votter fra hyttekommunen sin :)